Jazz Middelheim duikt Antwerpen in

ESINAM
ESINAM in Café Des Arts
Boomstraat 350 – Antwerpen

Eindelijk concreet nieuws van hét iconische jazzfestival van België dat voor het laatst plaatsvond in de zomer van 2022.

PINKSTEREN 2025
Na lang wachten is het eindelijk zover: op zaterdag 16 november worden de details van Jazz Middelheim 2025 onthuld. De rijke geschiedenis van Jazz Middelheim en de klassieke jazztraditie blijven centraal staan, terwijl er ook volop ruimte is voor frisse, innovatieve ontwikkelingen binnen het genre.
Paradise City en Brosella zorgen samen voor de perfecte balans tussen traditie en vernieuwing. De rijke geschiedenis van Jazz Middelheim en de klassieke jazztraditie blijven centraal staan, terwijl er ook volop ruimte is voor frisse, innovatieve ontwikkelingen binnen het genre.

16 NOVEMBER 2024
Om deze gelegenheid nog meer glans te geven, zal Jazz Middelheim op 16 november ook de stad Antwerpen induiken. Die avond zullen er een twintigtal concerten en DJ-sets plaatsvinden op vijf bijzondere culturele locaties in de stad: het KMSKA, Het Bos, Café Des Arts, Rataplan en CASA SAGA, allemaal met een gelimiteerde capaciteit. Op het programma: intieme concerten met bands en muzikanten van eigen bodem, zoals KAU., ESINAM, Cinema Paradiso, Unfinished Business of Robin Verheyen maar ook enkele internationale acts zoals Vega Trails (UK) of Dorian Dumont (F).

Voor wie na de concerten nog niet naar huis wil, zijn er afterparty’s in Het Bos en Café Des Arts. Hier draaien onder andere de DJ’s van het razend populaire YouTube-kanaal My Analog Journal eveneens uit de UK en lokale nightlifeheld DTM Funk. Ook deze artiesten spelen een rol in het steeds evoluerende verhaal van jazz.

KAARTVERKOOP
De kaartverkoop begint NU! Check de website!

My Analog Journal
My Analog Journal in Het Bos
Ankerrui 5-7 – Antwerpen

PROGRAMMA 16 NOVEMBER 2024

KMSKA
Julien Tassin
Robin Verheyen
Vega Trails

HET BOS
BXL x LDN Interplay
KAU.
Afterparty: Analog Journal Presents:
DTM Funk
Shaqdi
Zag Erlat

RATAPLAN
I Just Don’t Understand Jazz
Bodem
Kanda

CAFÉ DES ARTS
ESINAM
Andrew Claeys & Vitja Pauwels (Vallen en opstaan)
Unfinished Business
Free entry afterparty: TBA

CASA SAGA
Cinema Paradiso
Anneleen Boehme
Dorian Dumont