Dennis van Aarssen alles voor de liefde

Alles voor de liefde

De Nederlandse crooner Dennis van Aarssen zet in zijn programma rondom het album Just Call It Love alles in het teken van de liefde. En ook zijn liefde voor muziek is de drijvende kracht achter zijn carrière. Waar de crooners uit de vorige eeuw met hun zachte, intieme en vaak romantische zangstijl vooral de microfoon en het podium als instrumenten naar roem hadden, zoekt de Gorcumse Van Aarssen naar manieren om zijn genre opnieuw populair te maken.

Dennis van Aarssen

THAT’S LIFE!
Tegen de stroom in groeit zijn naam en rijst zijn ster. Hij heeft al van alles geprobeerd om zijn droom en ambitie te realiseren, zelfs met een tikkeltje eigenzinnigheid deed hij auditie voor de negende editie van The Voice of Holland. Zijn vertolking van That’s Life – vooral bekend van Frank Sinatra – zorgde voor kippenvel èn dat alle juryleden op de rode knop drukten en hun stoel draaiden. Met een knipoog naar het verleden grapt Van Aarssen nu op het podium in Goes: “Twee van hen zijn veroordeelde criminelen.” Uiteindelijk won hij overtuigend The Voice in 2019. Dat gaf zelfvertrouwen en met een cheque van € 50.000 een boost aan zijn carrière.

JONG EN OUD
In de zaal verzamelde zich een gemêleerd publiek, zowel jonge geliefden als doorgewinterde koppels die op de muziek of het thema liefde waren afgekomen. Een korte enquête in de zaal onthulde dat Piet en Greet al 57 jaar getrouwd waren, het langste van alle aanwezigen. Van Aarssen werd fraai begeleid door bassist Richard Frijters en pianist Sjoerd van Eijck, die beiden volop de ruimte kregen om hun muzikale talenten te laten zien. Met nummers als Let’s Fall in Love en een a capella intro van Fly Me to the Moon wist hij de zaal te betoveren. Het titelnummer Just Call It Love, samen met een verrassende uitvoering van Waiting for Tonight van Jennifer Lopez en het energieke Don’t Stop the Music, hielden de sfeer hoog. Het prachtige Golden Days benadrukte dat elke dag zijn gouden momenten heeft. De eerste set werd afgesloten met de Sinatra-klassieker That’s Life, waarna de bezoekers met een drankje de foyer in werden gestuurd.

MILJOENEN
Na de pauze werd de tweede set fris geopend met These Are The Days van Jamie Cullum, een perfecte weerspiegeling van het samenspel tussen jong en oud in de zaal. Van Aarssen vervolgde met het krachtige I Can’t Make This Right en het gevoelige Cloudy, voor de momenten dat de liefde even niet perfect verloopt. Ook kwamen klassiekers als Sinatra’s One for My Baby en het rockende Cry for a Day voorbij, evenals Until I Found You van de jonge Stephen Sanchez. De avond werd op grootse wijze afgesloten met de legendarische evergreen She van Charles Aznavour, een nummer dat ook door Elvis Costello werd gecoverd. Van Aarssen, die ook actief is op YouTube, Instagram en TikTok, had vorig jaar een 1-minuut-versie van She geplaatst en verwachtte 1 miljoen views in één dag. Hoewel hij de volgende ochtend “slechts” 850.000 views zag, is dat inmiddels opgelopen tot 19 miljoen. Een knallende afsluiter van een sfeervolle avond in Goes.

DENNIS VAN AARSSEN
Dennis van Aarssen – zang
Sjoerd van Eijck – piano
Richard Frijters – contrabas

Theater De Mythe, Goes NL)
18 oktober 2024
Tekst en fotografie: Ella & Eddy Westveer